معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ارائه خدمات مشاوره صحیح به زوجین و خانوادهها مورد تأکید است؛ چون گاهی اوقات برخی مشاوران عامل طلاق زوجین میشوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در سومین نشست شورای عالی صبر با اشاره به نقش خانواده در ترویج فرهنگ صلح و سازش و بخشش و رضایت گفت: بخش عمدهای از افزایش آمار طلاق در جامعه مربوط به نبود گذشت و بخشش است.
وی با اشاره به اجرای طرح مشاوره در پنج استان که بیشترین آمار طلاق را دارد، ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح آمار طلاق کاهش یابد.
خزعلی در ادامه گفت: اگر رفتار زوجین، والدین و فرزندان در خانواده اصلاح شود، قطعاً خانواده محل آرامش و سکون خواهد شد و از تنشها و فشارهای اجتماعی کاسته میشود و بر این اساس خانواده پیشگیریکننده آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
مقالات بیشتر:بهترین سرای سالمندان تهران
وی با بیان اینکه خانوادهمحوری در اولویتهای چهارگانه در دولت سیزدهم قرار دارد، افزود: توجه و سرمایهگذاری برای خانواده اقدام زیربنایی است.
خزعلی در ادامه با اشاره به ارائه مشاوره به خانوادهها گفت: در خانواده مسأله گذشت، ایثار و بخشش بسیار مهم است اما وقتی تنشها به اوج میرسد به دنبال ارائه مشاوره به افراد هستیم که به نتیجه مطلوب دست پیدا نمیکنیم.
معاون رئیس جمهور سپس با اشاره به ارائه خدمات مشاوره در چهار سال نخست زندگی زوجین افزود: قرار است با همکاری نهادهای متولی در این زمینه همافزایی داشته باشیم. البته ارائه خدمات مشاوره صحیح مورد تأکید است؛ چون گاهی اوقات برخی مشاوران عامل طلاق میشوند بنابراین مشاوران باید آموزشدیده و مجرب باشند و تحت نظارت و ارزیابی قرار بگیرند و اقدامات و فعالیتهای این مشاوران رصد شود.
خزعلی ادامه داد: برنامهای داریم که بر اساس آن قرار است زوجین بعد از ثبت ازدواج همانگونه که به پزشک مراجعه میکنند، ماهانه از خدمات مشاوره نیز بهرهمند شوند تا قبل از اینکه مشکل به وجود آید و تبدیل به معضل و عاملی برای اختلاف شود، سبک زندگی و نوع رفتار خود را اصلاح کنند. در این مشاورهها بر مهارتهای تابآوری، تحمل، گذشت و بخشش آموزشها و راهنماییهای مؤثری انجام میشود و این مهم با همکاری نهادهای متولی و مسئول انجام خواهد شد.
وی همچنین با اظهار تأسف از بالا رفتن آمار طلاق در کشور گفت: طبق برنامه ششم توسعه قرار بود که میزان طلاق 20 درصد کاهش یابد؛ اما میزان طلاق بر اساس یک تحلیل آماری 4 درصد و بر اساس تحلیلهای مقایسهای با ازدواج، 8 درصد افزایش یافته که باعث تأسف است.
معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدیدهایی که از زندان زنان و دیدار با زندانیان زن داشته است، گفت: بسیاری از زنان زندانی میگویند که ایکاش از ابتدا به زندان نمیآمدند زیرا در زندان آسیبهای زیادی متحمل میشوند؛ بنابراین باید در روزهای نخست و در بدو ورود به زندان برای رهایی از بند زندانیان و صلح و سازش تلاش شود.
مقالات دیگر:شیشه بری یوسف آباد