معیشت میلیونها سالمند در کشور به صندوقهای بازنشستگی گره خورده است و عدم رسیدگی به موقع به بحران صندوقهای بازنشستگی، سایر حوزههای اقتصادی و اجتماعی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
عبدالحسین ثابت، مدیراسبق شستا و شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری در پنل «اقتصاد رفاه» همایش ملی «ایران ۱۴: رفاه و تأمین اجتماعی» که به همت موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار شد با بیان اینکه مهمترین چالشی که صندوقها امروز در کشور ما با آن روبه رو هستند کاهش نسبت شاغلین به بازنشستگان است گفت: وقتی نسبت شاغلین به بازنشستگان کاهش و تعداد بازنشستگان افزایش مییابد، نیروی کار لازم وارد بازار نمیشود و عملا صندوقها به سمت پیری میروند و سرمایه شان تبدیل به مرکز هزینه میشود؛ اتفاقی که طی ۲۰ سال گذشته رخ داده و باعث شده صندوقها حقوق و مزایای بیشتری پرداخت کنند که بزرگترین چالش صندوقهای بازنشستگی را رقم زده است.
مقالات مشابه:خانه سالمندان تهران نو
وی افزود: اگر از این روند جلوگیری نکنیم صندوقها را با چالشهای جدی تری مواجه میکند. چه باید کرد؟ مشکل عمده به سرمایهگذاری و قوانینی باز میشود که به خصوص در دو دهه گذشته میزان بازنشستگان و سن بازنشستگی را پایین آورده و بر میزان بازنشستگان افزوده است.
مدیراسبق شستا با بیان اینکه سن بازنشستگی در اغلب کشورهای پیشرفته بالای ۶۷ سال است درحالی که در کشور ما سن بازنشستگی حدود ۵۵ سال است که شاید در برخی صندوقها کمتر از این هم باشد اظهار کرد: امروز کسورپردازان ما شاید به طور متوسط حدود ۲۵ و حداکثر ۲۶ سال حق بیمه میپردازد اما بالای ۳۵ سال یعنی بیش از ۱۰ سال از زمان پرداخت کسور از مزایای بازنشستگی بهرهمند میشود.
منبع:دنیای معدن